Hoe word je een bouwvakker?

bouw-wonen

Terwijl de onafhankelijke aannemer degene is die het bouwproject uitvoert en de bouwer verantwoordelijk is voor het geraamte van de muren, het afbreken van deuren en de toelaatbare Barett-klone balken, helpt de bouwopzichter van de bouwbegeleiding bij elk aspect van het proces. Hij of zij voert de plannen uit die door de aannemer zijn opgesteld. Hij of zij is verantwoordelijk voor het bijhouden van de tijd en de volgorde van het bouwproces. Hij of zij moet te allen tijde volledig alert zijn en er wordt van hem of haar verwacht dat hij of zij onmiddellijk reageert om een probleem te identificeren of de kwaliteit van het werk en/of de hoeveelheid gebruikte materialen te controleren.

Building Supervisors verdienen met hun CA’s een salaris tussen de $21,000 en $30,000 per jaar. Ze kunnen ook in aanmerking komen voor voordelen zoals een ziektekostenverzekering en betaalde vrije tijd. Om bouwopzichter te worden, moet u ten minste een certificaat of een associate degree in een verwant gebied hebben. Veel werkgevers bieden de vereiste opleiding en certificering. Voor hun certificering moet u ook een jaar in de bouw hebben gewerkt of 25 uur aanverwante bouwervaring of praktijkervaring hebben.

Hoewel dit een bevredigende carrière is, is het niet voor iedereen weggelegd omdat je elke dag beschikbaar moet zijn en dus niet veel vrije tijd hebt. Sommige mensen kunnen misschien niet in zo’n stressvolle omgeving werken. Maar wie een hoge stressbestendigheid heeft en er goed mee om kan gaan, is de ideale kandidaat voor deze job. Je hebt een diploma middelbaar onderwijs nodig en een minimum aan noodzakelijke opleiding. Dit geeft je een achtergrond en enige kennis over de bouwsector. Aan de andere kant, als je een redelijke tijd in het management hebt gewerkt, word je waarschijnlijk als een expert beschouwd.

Een veel voorkomende vraag is of je een document moet ondertekenen als bewijs van werkervaring als je het afgelopen jaar hebt gewerkt. Het antwoord is nee. U hoeft alleen uw werkervaring te laten zien en te bewijzen dat u de juiste certificering voor uw werk hebt. Als u bijvoorbeeld een vloerenlegger bent, hoeft u uw kennis en begrip van stukadoorswerk en de eisen daarvoor niet in uw cv te documenteren. U kunt een paar uur opleiding of training gebruiken als bewijs van uw kennis en talent.

Het is belangrijk dat je goed nadenkt en bedenkt wat je in je cv wilt zetten. Je kunt opschrijven wat je hebt gedaan en waar, maar het kan best moeilijk zijn om dat te onthouden. Je hebt bijvoorbeeld een tijdje geleden bij McDonald’s gewerkt, maar kunt je de naam van de CEO van het bedrijf niet meer herinneren. Daarom is het geen goed idee om op je CV de naam van de CEO te vermelden. Het is mogelijk dat de persoon die je CV heeft opgesteld de HR-taak heeft gedaan en je de informatie kan geven, maar je moet hem of haar toch bellen en het vragen.

Vergeet niet dat werken als bouwvakker niet zo moeilijk is als u het doet voorkomen. Het gaat vooral om het verkrijgen van de juiste vergunningen, kennis, en kennis over de arbeiders en de bedrijven waar je in het verleden mee hebt gewerkt. Als je met veel bedrijven hebt gewerkt en veel verschillende taken hebt uitgevoerd, heb je waarschijnlijk een goed idee van wat je in de toekomst zou willen doen.

Je kunt je toekomstige werkgever vertellen dat je graag werkt met snel veranderende dingen, zoals treinen, en dat je het leuk vindt om op pad te zijn. Zorg ervoor dat je die aspecten opsomt waartoe je in staat bent en kijk goed naar de functiebeschrijvingen die je hebt gekregen. Je ziet dat het opnoemen van vereisten cruciaal is, dus controleer of je alles hebt opgenomen.

Maak een lijst van je sterke punten en kwaliteiten. Als je er genoeg ervaring voor hebt, zet dan je sterke punten op een rijtje. Dat zal je helpen jezelf beter te verkopen aan je nieuwe werkgever. Je kunt ook eventuele kwalificaties die je hebt behaald en schrijfvoorbeelden, als je die hebt, erbij vermelden.

Als je genoeg ervaring hebt, kun je een baan vinden die zowel op je sterke punten als je kwaliteiten inspeelt. Als je voor het eerst op zoek gaat naar een baan, wil je het liefst beginnen op een plek dicht bij huis. Op die manier kun je je netwerk van contacten opbouwen en te weten komen welke andere mogelijkheden er zijn.

Als je je netwerk hebt opgebouwd en je klaar bent om een nieuwe baan te zoeken, geef dan je cv aan familie en vrienden van wie je weet dat ze het niet erg zouden vinden als ze wisten wat je doet. Vraag hen om informatie, advies en – als ze het niet weten – antwoorden op je lijst met vragen. Word een van hun gewaardeerde klanten.

Loopbaancoaching kan heel nuttig zijn, vooral als je probeert uit te vinden hoe je een promotie kunt krijgen. Het is vaak handig om een loopbaancoach aan je zijde te hebben als je aan dit soms uitdagende proces begint. Je moet je op je gemak voelen om je carrière een vliegende start te geven.

Lees meer:

Bouwbegeleider

Bouwbegeleiding

Bouwadviesbureau

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.