Architectuur en Bouwkunde

 

architect

In Nederland waren architecten van oudsher vakmensen die 5 tot 8 jaar werkten voordat zij aan een nieuw project begonnen. Later werden zij verspreid over heel Europa, Nederland en de rest van Europa. In de naoorlogse architectuur ontstond een nieuwe vorm van architectuur, de zogenaamde voorzichtige architectuur.

Architectuur is een discipline die zich in de loop van vele jaren heeft ontwikkeld. Goed gekwalificeerd zijn en een adequate opleiding op het gebied van architectuur hebben, is een sterk middel om architect te worden. Het vergt veel aangeboren talent en het vermogen om goed met anderen samen te werken en veel ervaring op te doen. Je snel kunnen aanpassen aan nieuwe technologische ontwikkelingen is van cruciaal belang.

Architecten werken in verschillende werelden, variërend van theoretisch tot praktisch, van artistiek tot wetenschappelijk. Met de verandering in het architectonisch ontwerpen zijn veel verschillende regio’s van beoefenaars verschoven en zijn nieuwe manieren van werken en beoefenen geïntroduceerd. In onze gemeenschap worden veel woonprojecten gebouwd en nieuwe succesvolle professionele architectonische ontwerpers zijn werkzaam in het gehele Nederlandse architectonische ontwerp.

Architectuur is het domein dat zich richt op het internationaal erkende gebied van constructie en ontwerp. Het is de kunst en de praktijk van het ontwerpen en creëren van gebouwen en landschappen.

Architectuur is een brede term die alle disciplines van de architectuur, het ontwerp, de planning en de discipline van de landschapsarchitectuur omvat. Daarbinnen wordt het algemeen beoefend en toegepast in twee hoofdgebieden; woningbouw en bedrijfsarchitectuur. Residentiële architectuur is in de eerste plaats gericht op het ontwerp en de bouw van woongebouwen, maar omvat vaak ook een groot deel van de warme vormgeving.

Commerciële architecten hebben een breder gebied van deskundigheid in het creëren en plannen van bedrijfs- of facilitaire omgevingen. De commercieel architect zal soms het architectenteam ontwerpen en het project plannen in welk geval hij/zij zal worden bijgestaan door lay-out ontwerpers en buitenontwerpers, inkoop- en interieurontwerpers en eventueel projectvoorzitters. De commerciële architect zal geen grenzen hebben aan zijn/haar ontwerpcapaciteiten en kan een zeer goede ontwerper zijn.

Er zijn verschillende specialismen in de architectuur en degenen die de verschillende aspecten ervan beoefenen, hebben een verscheidenheid aan vriendschappen en werkrelaties met andere architecten. De meeste processen in de commerciële sector zijn open, en nieuwe ideeën en concepten kunnen van de grond af aan beginnen en op verschillende manieren worden toegepast, afhankelijk van de opdracht.

Architectuur is een kunst en er zijn verschillende deelambachten aan verbonden. De architect moet in staat zijn om:

Tekeningen maken, een voorstel uitwerken en aan klanten presenteren en uiteindelijk een contract opstellen

Werken binnen een bepaald budget

Een uitstekend ontwerper zijn en zijn/haar ideeën uitvoeren

Een creatieve werkplek te creëren waar de architect creatief kan zijn in het bereiken van het juiste evenwicht tussen efficiëntie in de ontwerpen en de omgeving eromheen

Zorg voor innovatieve ideeën en wees aangepast om goede ontwerpen te maken

Een gekwalificeerde architect is een veelgevraagd persoon in het bedrijfsleven, of het nu gaat om grootschalige of kleinschalige projecten en het afstemmen van ontwerpeisen op verschillende projecten. Het ontwerpen van gebouwen is niet voldoende; de architect moet in staat zijn het concept en de behoefte van een klant te vertalen naar een gewenst resultaat.

lees meer:

Architect Utrecht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.