Woninginrichting

interieurstyling

Interieurstyling worden over het algemeen onderverdeeld in residentiële interieurontwerpers en interieurdesigners. Residentiële ontwerpers zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor de interieurs van woningen of werkplekken zoals ziekenhuizen, kantoren, scholen of winkels.

De meeste woninginrichters volgen de principes van woninginrichting gekoppeld aan decoratietrends, terwijl binnenhuisinrichters zich niet echt bezighouden met een bepaalde ontwerpstijl, maar meer met het bereiken van het gewenste eindresultaat.

Een ander onderscheid tussen woon- en binnenhuisarchitecten is dat binnenhuisarchitecten zich bezighouden met afzonderlijke kamers en ruimten die binnen een geheel plan qua ruimte en ontwerp beschikbaar zijn – d.w.z. het opzetten van muren, het installeren van kasten en deuren, enz.

Gewoonlijk werkt een interieurstylist vanaf het begin met een cliënt samen, begint een budget op te stellen en krijgt de cliënt goedkeuring voor het budgetvoorstel. Zodra een overeenkomst is gesloten met de klant, zal hij/zij de klant informeren over de stijl van de inrichting met het doel een bevredigend resultaat te bereiken; de klant werkt meestal samen met de ontwerper in herontwerpen. Het andere grote punt dat ik leuk vind is dat in residentieel ontwerp een plattegrond wordt gemaakt die een onbeperkte hoeveelheid opties mogelijk maakt bij het ontwerpen van interieurs.

Het werk van een binnenhuisarchitect houdt niet op bij de interieurs van een gebouw; het strekt zich uit tot de binnen- en buitenruimte van een bedrijf, bijvoorbeeld een restaurant.

Veel mensen kennen het verschil tussen woninginrichting en interieurinrichting van woningen of bedrijven, maar slechts weinigen beseffen het belang van binnenruimte en de hoeveelheid ontwerpproblemen die zich in veel commerciële omgevingen kunnen voordoen als het gaat om woninginrichting.

Neem het volgende voorbeeld — een restaurant.

De inrichting van het restaurant is een complexe mengeling van functionele tafels – unieke vormen naar gelang van wat de klant bestelt -, stoepeiland, zitjes, karretjes, bar, enz.

De verlichting in het gebied heeft topprioriteit nodig, elke tafel dient als een lichthuiswerkplek voor de klappen UITGESCHAKELDE verlichtingsbehoeften voor het karrengebied zijn gericht op

Omdat de eerste klant al is uitgecheckt, moeten de obers de rijen dunner maken zodat er minder wachttijd is voor de klanten om zichzelf te bedienen. Het behoud van de inrichting van het restaurant is hier van primordiaal belang.

Beschouw nu een ander scenario.

De inrichting van het restaurant is eenvoudiger, wat goed is voor de veiligheid; de klant moet rekening houden met de veiligheid bij het binnengaan en verlaten van het restaurant.

De restaurantindeling is gecompliceerder en de veiligheid vereist dat de kelners naar het keukengedeelte worden geleid. In plaats van de klanten in de hoofdruimte te verwelkomen, moeten de obers hen naar de keuken leiden.

Commerciële restaurants moeten ook rekening houden met het feit dat er voldoende zitplaatsen nodig zijn om alle klanten een comfortabele zitplaats te bieden alvorens zij kunnen eten. In sommige restaurants wordt de hoeveelheid zitplaatsen een kwestie van welke klant het eerst zal zitten.

Dit voorbeeld toont aan hoe belangrijk zitplaatsen zijn voor het uiteindelijke resultaat van de samensmelting tussen keuken, eetgedeelte en in sommige gevallen een aanrecht. Het is ook een factor in de hoeveelheid ruimte die een restaurant nodig heeft.

Bij het ontwerpen van de lay-out van een commerciële keuken is het verplicht om een keuken armatuur toe te wijzen, zij het meerdere om de juiste plaatsing van een aantal apparaten en hun match ups mogelijk te maken. Elektrische voeding en verlichting vereisen ruimte en de mogelijkheid om ze te installeren en te bereiken vanuit uit de weg gelegen hoeken.

Kantoorgebouwen vereisen enorme hoeveelheden ruimte en dit is vaak te zien aan de indeling van interieurs die volledige toegang tot kantoren vereisen, meestal op de tweede of derde verdieping. De hoeveelheid ruimte die in deze situatie nodig is, is een factor bij de keuze van de juiste ruimtebesparende ontbijthoek op de begane grond.

Slimme ruimtebesparingstechnieken vereisen zowel ruimte als verlichting.

Lees meer:

Luxe woonaccessoires 

Luxe woondecoratie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.