Hoe zich te ontdoen van dakshingles

Dakreiniging

Laten we elke methode apart bekijken.

Verwijderen van tegels en voegen met een hogedruk dakreiniger: Bij deze methode wordt een hogedrukspuit gebruikt vanuit een van twee verschillende hoeken. Het is mogelijk dat de dakpannen of de voegen voorzichtig moeten worden verwijderd om schade te voorkomen.

Verwijderen van dakpannen en voegen: Een milde chemische oplossing wordt doeltreffend aangebracht via een slang en/of een hulpstuk op de dakreinigingsmachine.

Verwijderen met hete stoom: Voor het verwijderen van milde tot matige mosvlekken en afzettingen van dakpannen moet hete stoom of een hogedrukreinigingssysteem worden gebruikt.

Chemische verwijdering: Schimmel of meeldauw vlekken van dakpannen kan uiteindelijk nogal hardnekkig en vereisen het gebruik van een speciaal ontworpen reinigingsmiddel chemische of op een dak reinigingsmachine. Korte, chemische absorberende oplossingen – meestal met chloor, ammoniak, en andere chemische energizers – zijn effectief voor het verwijderen van milde tot matige mosvlekken van een dak, maar ze elimineren het probleem niet volledig.

In dit voorbeeld geven de chemische dampen aanleiding tot overmatige algengroei. De beste manier om van dergelijke vlekken af te komen is met de juiste, biologisch afbreekbare oplossing voor dakreiniging. Zorg ervoor dat u de instructies van de fabrikant volgt. Laat de oplossing een paar minuten inwerken en breng daarna natriumhydroxide aan op een aangrenzend oppervlak of op een nieuwe laag dakshingles om een reactie tussen het dak en de chemische reinigingsoplossing te voorkomen.

Her-mesen: De tegels en voegen worden met een schaar gespoeld en enige tegelverwijdering is mogelijk. Er kan niet veel worden gedaan aan hermesen, hoewel, indien nieuwe bestrating of houten vlonders nodig zijn, de verse pleisters met de bestaande bestrating kunnen worden vermengd na verwijdering van de oude bestrating.

ONTKALKEN: Horizontaal spijkerstrippen is een krachtige vorm van dakpanverwijdering; er zijn echter bepaalde stappen die moeten worden gevolgd. Wanneer een pannendak verankerd is met de shingles of andere dakbedekkingselementen, kunnen de spijkers er pas worden uitgetrokken wanneer het gehele dakbedekkingsoppervlak voldoende is losgemaakt. De beste manier om de spijkers eruit te trekken is een sterk gereedschap met een korte steel te gebruiken dat in staat is de spijkers te verwijderen, zoals een koevoet of spijkertrekker.

Verwijderen van voegen met een chemische aanpak: Als het dak is gevoegd met zand of een soortgelijke stof, is de chemische aanpak bijzonder effectief. Deze materialen houden het water uit de dakgoot vast wanneer het regent en bieden een perfect medium voor de groei van schimmel en meeldauw. Als deze vlekken met rust worden gelaten, ontstaat een onooglijk, vuil dak dat een doorn in het oog is en zelfs een gevaar voor de gezondheid kan vormen. Nadat de voegen zijn verwijderd, wordt het dak witter en ziet het er uit als een nieuw dakbedekking. Het dak ziet er dan misschien een beetje vies uit, maar het is in goede staat en er is niet meer werk aan dan voor het verwijderen van de voegen.

Lees meer:
Dakpannen impregneren Rotterdam
Impregneren dakpannen Den Haag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.