De Kunst van het Scheppen

Kunst kopen Amsterdam

 

 

 

 

Een kunstwerk, of schilderij, dat door de kunstenaar mooi wordt gevonden, kan door veel mensen worden gewaardeerd. Maar als het kunstwerk te groot of te klein is, en het past niet bij de persoonlijkheid van de man, kan het zijn dat hij de goedkeuring ervan niet kan aanvaarden. Hij kan iets tekenen dat te fijn is en het is niet gepolijst, of hij kan het gewoon niet waarderen, en hij kan het weggooien. Opmerking: De persoon hoeft niet te geloven dat hij op een of andere manier mooi is. Het hoeft geen twee meter lang te zijn zoals het aan het worden is. Het hoeft zelfs geen gewone Jane te zijn, maar het kan een pil zijn die Engels spreekt en die met neerbuigende maniertjes tegen een man spreekt en zeer onaantrekkelijk en onhandig kan zijn. Maar omdat zij vreugde in haar stem heeft en zachtaardig is, kan hij waarderen wat zij te zeggen heeft, het doet er niet toe want zij hoeft niet overeen te komen met een van zijn persoonlijkheidskenmerken en persoonlijkheid. Het punt is dat hij aan de criteria voldoet, het is slechts een kwestie van zijn indrukken en herinneringen. Het punt van de verklaring is dat een kunstwerk niet oogstrelend hoeft te zijn om door de man gewaardeerd te worden, want het is niet gedachteloos. Het is de natuur, die de natuur mooi maakt, zij vormt zich naar een bepaalde natuur. De formaties en patronen van de natuur hoeven niet subtiel te zijn. Het hoeft geen complexe of abnormale vormen of formaties te hebben. Ze maken de natuur zo mooi als ze maar kan zijn, vrij en vredig gegeven. Als je kijkt naar het eenvoudige, natuurlijke spectaculaire effect van de natuur dat zich toont in de vorm van licht en kleur, kleuren en licht, dan kun je echt toegeven dat het datgene is wat de mens aantrekkelijk maakt. Het kan eerlijk gezegd die enkele en eenvoudige licht en kleur zijn die de persoonlijkheid van een man doet stralen voor anderen. “Je kunt absoluut geen emotie voelen als je naar iets moois kijkt, wat voor jou mooi is, is mooi; zelfs goddeloosheid, als je een god wilt zijn, zal voor jou mooi zijn.

De Allerhoogste Heer heeft in Zijn oneindige wijsheid alle kleuren in de schepping opgenomen, en niet alleen meer dan 69.000.000.000 andere kleuren in de wereld gedood, maar ook de kleuren gecombineerd en veranderd.

De schoonheid van de schepping kan niet worden aangeraakt door kleur.”

(Maharishi Bharati, “Vishnu Purana” Bhagwat Pooja 1 blz 210) ***Zie ook*** —————————————————————————— De Immoraliteit van de Wereld ** Over de Voorschriften ** De Morele Leer van de Veda Stichting 31 augustus 2003 ** Zelfzuchtigheid ** Zelfobjectiviteit ** De Toestand van het Zelf ** Troost aan anderen ***** Zintuiglijke Goedheid en Slechtheid *** Weg van de 120 Emoties * De Handelingen van een Goed Persoon * De Immorele Handelingen * De Redenen Getrouwd Indiaas Echtpaar: Patsey en Jason Carlos Jog — … 4 dec 18 geleden —-> We hebben een nieuwe volger.(dit is een nieuw account voor u) klik hier —-> Hier is een snelle samenvatting van het goede en slechte van het leven: —-> Ik geloof dat liefde het resultaat is van een bewuste keuze en verlangen van iemands kant, en dat het de natuur zelf is die het heeft voortgebracht, met de hulp van een kracht die eigen is aan ons, genaamd de energie van de liefde. —-> Ik respecteer anderen om zichzelf, niet om wat ze hebben; ik ben in de eerste plaats egoïst en ik respecteer mijn medemensen bewust om wat ze worden. —-> Mezelf willen zijn is een deugd; streven naar het vermogen van de ander is een verkeerde manier van zijn. —-> Werken komt voort uit voorrecht en is een slechte zaak. —-> Niemand kiest ervoor ongelukkig te zijn. —-> Ik ben er trots op gelukkig te zijn, gelukkig zijn is een deugd op zich. —-> Goede mensen zijn vrijgevig en intrinsiek aardig, maar zelf zijn ze niet altijd aardig. —-> Goede rijkdom is altijd klein, eerlijk, en grotendeels om sentimentele redenen, niet om materiële redenen. —-> Streng zijn in je normen voorkomt dat je met iedereen overweg kunt. —-> Een mengeling van lichamelijk comfort, smaak en esthetiek is een basis voor de grootste prestaties in kunst en literatuur. —-> Subjectiviteit en objectiviteit zijn geen tegenstellingen, ze bestaan in alle kennis; objectieve kennis kan niet complex zijn, maar het kan primaire en secundaire kennis versterken. —-> De wijze man wenst het beste voor anderen, maar hij streeft niet naar rijkdom, macht of invloed voor zichzelf. Hij belooft geen bepaalde resultaten aan mensen, maar hij levert uit eigen vrije wil wat hij belooft. Wanneer hij van iemands fouten leert, moet hij niet ophouden anderen te blijven helpen, maar hij moet zich tegelijkertijd aan dezelfde normen houden. —-> Gewoonte, traditie en gewoonte zijn de beste leermeesters en beïnvloeden… — VERBAZINGWEKKEND DE KLEUR VAN HET LEVEN.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.